Довідка
Довідка
ЛКЛАУД ІД 325
Loading...

38 Модульна контрольна робота №3

Дізнаємось

TEST-WORK
Task 3. Transcribe and pronounce correctly the following words.
decay, spoilage, cure, vinegar, tissues, sauerkraut,
nutritive value, behaviour, multiply, choice grade
Task 4. Match the word or words with the definition.
1. choice a. the things that something in science normally
does
2. behaviour b. small amounts of water in or on something
122
3. mould c. the soft part inside a fruit or vegetable
4. moisture d. a sour-tasting liquid made from malt or wine
5. flesh e. a substance in foods such as bread, rice and
potatoes
6. vinegar f. the wine made in a particular year
7. vintage g. a green or black substance that grows on old
food
8. starch h. high quality
Task 5. Translate into English.
1. Як відомо, харчові продукти швидко псуються.
2. Для того, щоб довше зберегти харчові якості продуктів, їх консервують,
засолюють, коптять, заморожують.
3. Псуванню харчових продуктів сприяє ріст мікроорганізмів.
4. Мікроорганізми поділяються на декілька класів: пліснява, дріжджі,
бактерії.
5. Зазвичай пліснява утворюється в темряві, але іноді й на світлі. В більшості
випадків пліснява припиняє рости, якщо вона піддається сонячному
освітленню.
6. Смак сирів та масла змінюється під дією бактерій.
7. З іншого боку, псування консервованих продуктів – м’яса, молока, овочів –
також відбувається під дією росту бактерій.
8. Найсприятливіший спосіб зберігання харчових продуктів у холодильниках;
в цьому випадку, смак, вигляд і поживна цінність незначно змінюється.
Task 6. Answer the questions:
1. How are foods temporarily preserved?
2. What chemicals are allowed as preservatives?
3. What can you tell about drying as a means of food preservation?
4. What do most dried foods require before cooking?
5. What two methods are in use today for canning?
6. Where do yeasts grow?
7. What do we call fermentation?

Матеріали
Проблемні питання
  • Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Д.з.

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тема
5 лекції
1
5 практичні заняття
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
6 практичні заняття
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28